Home

Nieuws

Yonex Dutch Open

Team Nijmegen: EUG Badminton 2018

LAATSTE POULEWEDSTRIJD: 5-0 OVERWINNING ÉN EEN TICKET NAAR DE HALVE FINALE

Vanochtend om 7.30 uur hebben we een stevig ontbijtje gehad en dat was wel nodig ook, want we moesten om 9.00 uur de laatste poulewedstrijd spelen tegen University of Coimbra. Zij hadden, net als wij, de andere twee poulewedstrijden gewonnen, dus de winnaar van deze wedstrijd werd poulewinnaar.

Lees meer »

Badminton nu bij Christofoor

Twee kleinere badmintonverenigingen uit Zwanenburg hebben besloten samen te gaan onder de vlag van SV Christofoor. Hiermee krijgt deze sportvereniging er een vijfde afdeling bij. Bovendien is het de bedoeling dat er binnenkort met jeugdbadminton gestart wordt.

Al sinds het duidelijk is geworden dat er een nieuwe sporthal komt in het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg, probeert Frank Gerritse de lokale verenigingen op één lijn te krijgen. Dit om te zorgen dat de verenigingen optimaal gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe hal. Vandaar dat hij ook twee kleinere badmintonverenigingen Kinheim Badminton en Badmintonvereniging Keep-Fit adviseerde om samen te gaan werken. Een idee waar beide verenigingen over in gesprek gingen.

Lees meer »

Nationale Sportweek

Koppel Imke van der Aar/ Debora Jille kwartfinale eindstation White Nights

Bij de White Nights 2018 in Gatchina (Rusland) heeft het vrouwendubbel Imke van der Aar/ Debora Jille de kwartfinales weten te bereiken.

Helaas hebben zij deze kwartfinale zojuist hebben verloren van tweede geplaatste Duitse koppel Johanna Goliszewski/ Lara Kaepplein met 12-21 en 20-22

 

Vrouwendubbel


Het koppel Imke van der Aar en Debora Jille stonden vandaag in de kwartfinales. Zij wonnen met 21/15, 14/21, 21/10 van de Russische vrouwen Olga Morozova en Viktoriia Vorobeva. Een ronde eerder versloegen zij al het Singaporese koppel Putri Sara DewiCitra / Yujia Jin met 21-13/21-16.

Lees meer »

BliBli Indonesia Open 2018

Vandaag kwamen Jelle Maas en Robin Tabeling in actie op de Blibli Indonesia Open. Na een lange wedstrijd voor een plaats in de kwartfinale, moesten zij in 3 games de winst aan de Indonesische tegenstanders laten.

Hiermee is een einde gekomen voor de Nederlandse spelers in Indonesie.

Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER

White Nights 2018

Op de White Nights in het Russische Gatchina heben vandaag Ruben Jille met Imke v.d. Aar hun eerste wedstrijd net aan verloren

Joran Kweekel in de MS en Imke v.d. Aar met Debora Jille in het WD wonnen vandaag hun eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi.

Morgen komen ook de rest van de Nederlanders de baan op.

Voor de wedstrijden van onze Nederlanders KLIK HIER

Vacature Technisch Directeur

Badminton Nederland is een dynamische sportorganisatie behorende tot de middelgrote sportbonden van Nederland en is op zoek naar een Technisch Directeur (0,8 fte) voor de lopende Olympische cyclus.

Doel van de functie 
Je geeft leiding aan een team van gemotiveerde nationale en internationale professionals. Verder zorg je voor het initiëren, ontwikkelen, formuleren, implementeren en evalueren van het sporttechnische beleid, gericht op het realiseren van doelstellingen en voert dit beleid mede uit.

Interesse? KLIK HIER voor de volledige vacaturetekst 

 

Bron: BNL

MUSTREAD voor iedereen die als vrijwilliger actief is bij een badmintonvereniging

Een veelgestelde vraag.... mogen badmintonverenigingen 'zomaar' foto's van toernooien en evenementen publiceren (bijvoorbeeld op hun eigen site) ? Dus, waar mensen op staan. Deelnemers en toeschouwers....

We vroegen het onze advocaat en we kwamen tot het volgende antwoord.

Voor het hele verhaal op BNL KLIK HIER

Barbara Mura benoemd tot directeur Badminton Nederland

Het bondsbestuur van Badminton Nederland heeft op 30 juni jl. Barbara Mura benoemd tot directeur.

Barbara Mura werkt al sinds 2002 voor Badminton Nederland, ze kent de organisatie goed en heeft daardoor in al die jaren een zeer waardevol netwerk opgebouwd zowel binnen als buiten de badmintonwereld. 

De gehele organisatie profiteert daarvan.  

Sinds 2015, bij het vertrek van de vorige directeur, was ze werkzaam als Algemeen Manager, waarbij ze leiding geeft aan de vrijwilligers, het bondsbureau in Nieuwegein en de medewerkers in Papendal.  

Voorzitter Michel Bezuijen zegt: “Ik ben blij met de benoeming van Barbara Mura als directeur. Barbara heeft de laatste jaren al bewezen dat zij in staat is, om met de medewerkers en vrijwilligers, Badminton Nederland verder vooruit te helpen, badminton op de kaart te zetten en het ingezette beleid uit te voeren en verder te ontwikkelen.“

Lees meer »

White Nights 2018

In het Russische Gatchina wordt deze week de White Nights gehouden. Voor Nederland spelen mee Joran Kweekel, Gayle Mahulette, Soraya de Visch Eijbergen, Imke v.d. Aar en Deborah en Ruben Jille.

Alleen Joran Kweekel moest kwalificatie spelen en won daar zijn 2 partijen waardoor hij ook morgen in het hoofdtoernooi speelt.

Voor de wedstrijden en uitslagen KLIK HIER

Koppel Maas/ Tabeling naar tweede ronde BliBli Indonesia Open 2018

Bij de Blibli Indonesia Open 2018 in Jakarta zijn alleen Jelle Maas en Robin Tabeling door naar de tweede ronde.

Voor de overige Nederlandse deelnemers was de eerste ronde het eindstation. De Indonesia Open 2018 is een HSBC BWF World Tour Super 1000 toernooi.

Mannendubbel


Het duo Jelle Maas / Robin Tabeling boekte een mooi overwinning op Chung Eui Seok en Kim Dukyoung (Zuid-Korea)met 27/29, 21/10, 21/13 en neemt het nu in de tweede ronde op tegen de thuisspelende Fajar Alfian en Muhammad Rian Ardianto.

Lees meer »

1e Lustrum Bedrijventoernooi Badminton 2018

Vrijdagavond d.d. 29 juni 2018 is voor de 5e keer het Bedrijven Badminton-toernooi in de sportzaal van De Wielewaal te Hardinxveld-Giessendam gehouden, welke is ontstaan uit een initiatief tussen BC-Network en Klimaatservice Holland.

Damen Shipyards uit Gorinchem deed al weer voor de 3e keer mee en Aspect-ICT De Giessen en Elektroservice Holland voor de 2e keer. De maand juni is er dan ook weer flink geoefend in de sportzaal bij de jubilerende Badmintonvereniging BC-Network welke haar 40 jarig bestaan viert en waarbij tevens de wedstrijden weer gespeeld konden worden.

De wisselbeker “BEDRIJVENTOERNOOI BADMINTON 2018” is dit jaar gewonnen door Aspect-ICT De Giessen. Het was weer een leuke en sportieve strijd met een puntentotaal per bedrijf van 317, 321, 384 & 403 voor respectievelijk Klimaatservice Holland, Elektroservice Holland, Damen Shipyards en Aspect-ICT De Giessen. Na de prijsuitreiking is de overwinning ook nog gevierd in de Foyer.

Aangezien het toernooi meer dan geslaagd is hebben alle vier de bedrijven zich al weer aangemeld voor 2019. Mochten er in de Alblasserwaard meer bedrijven geïnteresseerd zijn dan kunnen zij zich aanmelden bij wout68@gmail.com

 

 

Bron: hetkompashardinxveld-giessendam.nl

BliBli Indonesia Open 2018

Van dinsdag 3 tot en met zondag 8 juli vindt in Jakarta de Blibli Indonesia Open 2018 plaats. Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel: Mark Caljouw

Vrouwendubbel: Selena Piek / Cheryl Seinen

Mannendubbel: Jelle Maas / Robin Tabeling

Gemengd dubbel: Jacco Arends / Selena Piek en Robin Tabeling / Cheryl Seinen.

De Indonesia Open 2018 is een HSBC BWF World Tour Super 1000. Dit is te vergelijken met de vroegere Premier Super Series. Een ontzettend sterk toernooi waar ook geen kwalificatietoernooi meer is.

Wij wensen de spelers en coach Jonas Lyduch veel succes.

KLIK HIER voor het speelschema en de uitslagen op

 

Bron: BNL 

Selectie Europese Jeugdkampioenschappen U19 bekend

Talentcoach Ruud Bosch heeft de selectie bekend gemaakt voor de Europese Jeugd Kampioenschappen U19 die van 7 tot en met 16 september zullen plaatsvinden in Tallinn (Estland).

Voor Nederland zijn de volgende spelers geselecteerd:

Mannen: Finn Achthoven, Brian Wassink, Gijs Duijs, Dennis Koppen, Ties van der Lecq en Wessel van der Aar.

Vrouwen: Madouc Linders, Amy Tan, Alyssa Tirtosentono en Milou Lugters.

Coaches: Ruud Bosch en Dicky Palyama.

Van 7 tot en met 11 september zal het teamtoernooi gespeeld worden en van 11 tot en met 16 september het individuele toernooi.

FZ Forza Irish Para-Badminton International 2018

Dag 2 en 3 FZ Forza Irish Para-badminton International 2018

Bij de FZ Forza Irish Para-badminton International 2018 in Dublin (Ierland) is Megan Hollander tweede geworden. Na drie dagen zit voor haar en ook voor Joshua Donker en Mark Modderman met twee kwartfinaleplaatsen het toernooi erop.

Dag 3
Megan Hollander speelde twee singles waarvan ze er eentje won (21-15/ 21-7 tegen Beatriz Monteiro) en één verloor (21-13/ 19-21/18-21 tegen Warining Rahayu). Dit betekende uiteindelijk een tweede plek voor Megan. Mark Modderman haalde de kwartfinales, waarin hij verloor van de Koreaan Gi Yeon Kim met 12-21/15-21.

Lees meer »

Geen finale voor Jacco en Selena in Calgary

Het is Jacco Arends en Selena Piek niet gelukt om de finale van de Yonex Canada Open te bereiken. 

Zij verloren in de halve finale van het als 2e geplaatste koppel Lamfuss/Herttrich uit Duitsland met 19-21 en 19-21

De jaarvergadering van Badminton Nederland

Frisse blik op de toekomst van badminton in Nederland; meten = weten

Op zaterdag 23 juni vond in Nieuwegein de jaarvergadering van Badminton Nederland plaats. Het was de eerste vergadering met de nieuwe bondsvoorzitter Michel Bezuijen en bestuurslid Pieter van Soerland.

De rode draad van deze bijeenkomst was de focus op de toekomst. Hoe gaan we de uitgesproken ambities voor de komende jaren precies vormgeven?

Dit leverde interessante en constructieve discussies op, zowel tussen de afgevaardigden onderling als tussen afgevaardigden en bondsbestuur. 

"Meten is weten," zo stelde afgevaardigde Koos Kuilman. "Ik zie mooie plannen, maar zijn ze niet nog wat algemeen? Waar gaan we precies voor? Wat is tastbaar en hoe kunnen we de winst van alle ingezette activiteiten zien? Meten = Weten."

Lees meer »

Halve finale in Canada voor Selena en Jacco

Op de Yonex Canada Open in Calgary hebben Selena Piek en Jacco Arends de halve finale bereikt in het gemengddubbel. Zij wonnen in de kwartfinale van het Chinese koppel Lu en Chen met 21-16, 15-21 en 21-15.

In de halve finale gaan zij het opnemen tegen Mark Lamfuss en Isabel Herttrich uit Duitsland.

 

Jacco Arends en Rubben Jille en ook Robin Tabeling met Cheryl Seinen verloren in de kwartfinale

Voor de halve finales KLIK HIER

Yonex Canada Open in Calgary

Na de eerste twee dagen bij de 2018 Yonex Canada Open in Calgary zitten alle Nederlanders nog in het toernooi.

Mannenenkel


Nederlands kampioen Mark Caljouw, die afgelopen zondag nog de finale speelde bij de Yonex US Open, heeft na een bye in de eerste ronde, in ronde twee gewonnen van de Japanner Hashiru Shimono met 15/21, 21/18, 21/17. Mark (als tweede geplaatst) neemt het vandaag op tegen Lu Guangzu uit China.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed

Nieuws

Yonex Dutch Open

Team Nijmegen: EUG Badminton 2018

LAATSTE POULEWEDSTRIJD: 5-0 OVERWINNING ÉN EEN TICKET NAAR DE HALVE FINALE

Vanochtend om 7.30 uur hebben we een stevig ontbijtje gehad en dat was wel nodig ook, want we moesten om 9.00 uur de laatste poulewedstrijd spelen tegen University of Coimbra. Zij hadden, net als wij, de andere twee poulewedstrijden gewonnen, dus de winnaar van deze wedstrijd werd poulewinnaar.

Lees meer »

Badminton nu bij Christofoor

Twee kleinere badmintonverenigingen uit Zwanenburg hebben besloten samen te gaan onder de vlag van SV Christofoor. Hiermee krijgt deze sportvereniging er een vijfde afdeling bij. Bovendien is het de bedoeling dat er binnenkort met jeugdbadminton gestart wordt.

Al sinds het duidelijk is geworden dat er een nieuwe sporthal komt in het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg, probeert Frank Gerritse de lokale verenigingen op één lijn te krijgen. Dit om te zorgen dat de verenigingen optimaal gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe hal. Vandaar dat hij ook twee kleinere badmintonverenigingen Kinheim Badminton en Badmintonvereniging Keep-Fit adviseerde om samen te gaan werken. Een idee waar beide verenigingen over in gesprek gingen.

Lees meer »

Nationale Sportweek

Koppel Imke van der Aar/ Debora Jille kwartfinale eindstation White Nights

Bij de White Nights 2018 in Gatchina (Rusland) heeft het vrouwendubbel Imke van der Aar/ Debora Jille de kwartfinales weten te bereiken.

Helaas hebben zij deze kwartfinale zojuist hebben verloren van tweede geplaatste Duitse koppel Johanna Goliszewski/ Lara Kaepplein met 12-21 en 20-22

 

Vrouwendubbel


Het koppel Imke van der Aar en Debora Jille stonden vandaag in de kwartfinales. Zij wonnen met 21/15, 14/21, 21/10 van de Russische vrouwen Olga Morozova en Viktoriia Vorobeva. Een ronde eerder versloegen zij al het Singaporese koppel Putri Sara DewiCitra / Yujia Jin met 21-13/21-16.

Lees meer »

BliBli Indonesia Open 2018

Vandaag kwamen Jelle Maas en Robin Tabeling in actie op de Blibli Indonesia Open. Na een lange wedstrijd voor een plaats in de kwartfinale, moesten zij in 3 games de winst aan de Indonesische tegenstanders laten.

Hiermee is een einde gekomen voor de Nederlandse spelers in Indonesie.

Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER

White Nights 2018

Op de White Nights in het Russische Gatchina heben vandaag Ruben Jille met Imke v.d. Aar hun eerste wedstrijd net aan verloren

Joran Kweekel in de MS en Imke v.d. Aar met Debora Jille in het WD wonnen vandaag hun eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi.

Morgen komen ook de rest van de Nederlanders de baan op.

Voor de wedstrijden van onze Nederlanders KLIK HIER

Vacature Technisch Directeur

Badminton Nederland is een dynamische sportorganisatie behorende tot de middelgrote sportbonden van Nederland en is op zoek naar een Technisch Directeur (0,8 fte) voor de lopende Olympische cyclus.

Doel van de functie 
Je geeft leiding aan een team van gemotiveerde nationale en internationale professionals. Verder zorg je voor het initiëren, ontwikkelen, formuleren, implementeren en evalueren van het sporttechnische beleid, gericht op het realiseren van doelstellingen en voert dit beleid mede uit.

Interesse? KLIK HIER voor de volledige vacaturetekst 

 

Bron: BNL

MUSTREAD voor iedereen die als vrijwilliger actief is bij een badmintonvereniging

Een veelgestelde vraag.... mogen badmintonverenigingen 'zomaar' foto's van toernooien en evenementen publiceren (bijvoorbeeld op hun eigen site) ? Dus, waar mensen op staan. Deelnemers en toeschouwers....

We vroegen het onze advocaat en we kwamen tot het volgende antwoord.

Voor het hele verhaal op BNL KLIK HIER

Barbara Mura benoemd tot directeur Badminton Nederland

Het bondsbestuur van Badminton Nederland heeft op 30 juni jl. Barbara Mura benoemd tot directeur.

Barbara Mura werkt al sinds 2002 voor Badminton Nederland, ze kent de organisatie goed en heeft daardoor in al die jaren een zeer waardevol netwerk opgebouwd zowel binnen als buiten de badmintonwereld. 

De gehele organisatie profiteert daarvan.  

Sinds 2015, bij het vertrek van de vorige directeur, was ze werkzaam als Algemeen Manager, waarbij ze leiding geeft aan de vrijwilligers, het bondsbureau in Nieuwegein en de medewerkers in Papendal.  

Voorzitter Michel Bezuijen zegt: “Ik ben blij met de benoeming van Barbara Mura als directeur. Barbara heeft de laatste jaren al bewezen dat zij in staat is, om met de medewerkers en vrijwilligers, Badminton Nederland verder vooruit te helpen, badminton op de kaart te zetten en het ingezette beleid uit te voeren en verder te ontwikkelen.“

Lees meer »

White Nights 2018

In het Russische Gatchina wordt deze week de White Nights gehouden. Voor Nederland spelen mee Joran Kweekel, Gayle Mahulette, Soraya de Visch Eijbergen, Imke v.d. Aar en Deborah en Ruben Jille.

Alleen Joran Kweekel moest kwalificatie spelen en won daar zijn 2 partijen waardoor hij ook morgen in het hoofdtoernooi speelt.

Voor de wedstrijden en uitslagen KLIK HIER

Koppel Maas/ Tabeling naar tweede ronde BliBli Indonesia Open 2018

Bij de Blibli Indonesia Open 2018 in Jakarta zijn alleen Jelle Maas en Robin Tabeling door naar de tweede ronde.

Voor de overige Nederlandse deelnemers was de eerste ronde het eindstation. De Indonesia Open 2018 is een HSBC BWF World Tour Super 1000 toernooi.

Mannendubbel


Het duo Jelle Maas / Robin Tabeling boekte een mooi overwinning op Chung Eui Seok en Kim Dukyoung (Zuid-Korea)met 27/29, 21/10, 21/13 en neemt het nu in de tweede ronde op tegen de thuisspelende Fajar Alfian en Muhammad Rian Ardianto.

Lees meer »

1e Lustrum Bedrijventoernooi Badminton 2018

Vrijdagavond d.d. 29 juni 2018 is voor de 5e keer het Bedrijven Badminton-toernooi in de sportzaal van De Wielewaal te Hardinxveld-Giessendam gehouden, welke is ontstaan uit een initiatief tussen BC-Network en Klimaatservice Holland.

Damen Shipyards uit Gorinchem deed al weer voor de 3e keer mee en Aspect-ICT De Giessen en Elektroservice Holland voor de 2e keer. De maand juni is er dan ook weer flink geoefend in de sportzaal bij de jubilerende Badmintonvereniging BC-Network welke haar 40 jarig bestaan viert en waarbij tevens de wedstrijden weer gespeeld konden worden.

De wisselbeker “BEDRIJVENTOERNOOI BADMINTON 2018” is dit jaar gewonnen door Aspect-ICT De Giessen. Het was weer een leuke en sportieve strijd met een puntentotaal per bedrijf van 317, 321, 384 & 403 voor respectievelijk Klimaatservice Holland, Elektroservice Holland, Damen Shipyards en Aspect-ICT De Giessen. Na de prijsuitreiking is de overwinning ook nog gevierd in de Foyer.

Aangezien het toernooi meer dan geslaagd is hebben alle vier de bedrijven zich al weer aangemeld voor 2019. Mochten er in de Alblasserwaard meer bedrijven geïnteresseerd zijn dan kunnen zij zich aanmelden bij wout68@gmail.com

 

 

Bron: hetkompashardinxveld-giessendam.nl

BliBli Indonesia Open 2018

Van dinsdag 3 tot en met zondag 8 juli vindt in Jakarta de Blibli Indonesia Open 2018 plaats. Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel: Mark Caljouw

Vrouwendubbel: Selena Piek / Cheryl Seinen

Mannendubbel: Jelle Maas / Robin Tabeling

Gemengd dubbel: Jacco Arends / Selena Piek en Robin Tabeling / Cheryl Seinen.

De Indonesia Open 2018 is een HSBC BWF World Tour Super 1000. Dit is te vergelijken met de vroegere Premier Super Series. Een ontzettend sterk toernooi waar ook geen kwalificatietoernooi meer is.

Wij wensen de spelers en coach Jonas Lyduch veel succes.

KLIK HIER voor het speelschema en de uitslagen op

 

Bron: BNL 

Selectie Europese Jeugdkampioenschappen U19 bekend

Talentcoach Ruud Bosch heeft de selectie bekend gemaakt voor de Europese Jeugd Kampioenschappen U19 die van 7 tot en met 16 september zullen plaatsvinden in Tallinn (Estland).

Voor Nederland zijn de volgende spelers geselecteerd:

Mannen: Finn Achthoven, Brian Wassink, Gijs Duijs, Dennis Koppen, Ties van der Lecq en Wessel van der Aar.

Vrouwen: Madouc Linders, Amy Tan, Alyssa Tirtosentono en Milou Lugters.

Coaches: Ruud Bosch en Dicky Palyama.

Van 7 tot en met 11 september zal het teamtoernooi gespeeld worden en van 11 tot en met 16 september het individuele toernooi.

FZ Forza Irish Para-Badminton International 2018

Dag 2 en 3 FZ Forza Irish Para-badminton International 2018

Bij de FZ Forza Irish Para-badminton International 2018 in Dublin (Ierland) is Megan Hollander tweede geworden. Na drie dagen zit voor haar en ook voor Joshua Donker en Mark Modderman met twee kwartfinaleplaatsen het toernooi erop.

Dag 3
Megan Hollander speelde twee singles waarvan ze er eentje won (21-15/ 21-7 tegen Beatriz Monteiro) en één verloor (21-13/ 19-21/18-21 tegen Warining Rahayu). Dit betekende uiteindelijk een tweede plek voor Megan. Mark Modderman haalde de kwartfinales, waarin hij verloor van de Koreaan Gi Yeon Kim met 12-21/15-21.

Lees meer »

Geen finale voor Jacco en Selena in Calgary

Het is Jacco Arends en Selena Piek niet gelukt om de finale van de Yonex Canada Open te bereiken. 

Zij verloren in de halve finale van het als 2e geplaatste koppel Lamfuss/Herttrich uit Duitsland met 19-21 en 19-21

De jaarvergadering van Badminton Nederland

Frisse blik op de toekomst van badminton in Nederland; meten = weten

Op zaterdag 23 juni vond in Nieuwegein de jaarvergadering van Badminton Nederland plaats. Het was de eerste vergadering met de nieuwe bondsvoorzitter Michel Bezuijen en bestuurslid Pieter van Soerland.

De rode draad van deze bijeenkomst was de focus op de toekomst. Hoe gaan we de uitgesproken ambities voor de komende jaren precies vormgeven?

Dit leverde interessante en constructieve discussies op, zowel tussen de afgevaardigden onderling als tussen afgevaardigden en bondsbestuur. 

"Meten is weten," zo stelde afgevaardigde Koos Kuilman. "Ik zie mooie plannen, maar zijn ze niet nog wat algemeen? Waar gaan we precies voor? Wat is tastbaar en hoe kunnen we de winst van alle ingezette activiteiten zien? Meten = Weten."

Lees meer »

Halve finale in Canada voor Selena en Jacco

Op de Yonex Canada Open in Calgary hebben Selena Piek en Jacco Arends de halve finale bereikt in het gemengddubbel. Zij wonnen in de kwartfinale van het Chinese koppel Lu en Chen met 21-16, 15-21 en 21-15.

In de halve finale gaan zij het opnemen tegen Mark Lamfuss en Isabel Herttrich uit Duitsland.

 

Jacco Arends en Rubben Jille en ook Robin Tabeling met Cheryl Seinen verloren in de kwartfinale

Voor de halve finales KLIK HIER

Yonex Canada Open in Calgary

Na de eerste twee dagen bij de 2018 Yonex Canada Open in Calgary zitten alle Nederlanders nog in het toernooi.

Mannenenkel


Nederlands kampioen Mark Caljouw, die afgelopen zondag nog de finale speelde bij de Yonex US Open, heeft na een bye in de eerste ronde, in ronde twee gewonnen van de Japanner Hashiru Shimono met 15/21, 21/18, 21/17. Mark (als tweede geplaatst) neemt het vandaag op tegen Lu Guangzu uit China.

Lees meer »

Gevraagd: nieuwe leden Klachtencommissie BNL

Badminton Nederland behoort tot de middelgrote sportbonden van Nederland. De Klachtencommissie is ter versterking van haar team op zoek naar nieuwe leden (m/v).

Doel van de functie
Het behandelen van door leden ingediende klachten, die niet betreffen beslissingen of handelingen van de Bondsvergadering, de Commissie van Beroep, de Tuchtcommissie en andere niet onder verantwoordelijkheid van het Bondsbestuur staande Badminton Nederland-organen.

Heb je interesse of wil je meer weten KLIK HIER

 

Bon: BNL

Wisselende resultaten dag 1 Irish Para-Badminton International 2018

Bij de FZ Forza Irish Para-Badminton International 2018 hebben Mark Modderman, Megan Hollander en Joshua Donker dag 1 er op zitten.

Megan Hollander speelde gisteren het gemengddubbel met de Schot Colin Leslie. Helaas kwamen zij twee keer tekort en verloren van een Duits (16-21/15-21) en Indonesisch koppel (9-21/5-21).

Mark Modderman kwam daarna in actie in zijn eerste mannenenkel. Na winst in een goede 1e game: 21-13, werd de 2e game iets lastiger, maar ook deze haalde Mark binnen: 26-24.

Lees meer »

Team 1 HBV compleet voor Eredivisie

HBV keert in het seizoen 2018-2019 terug in de Eredivisie. Het eerste team werd ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie en kan zich opmaken voor een prachtig seizoen.

Het eerste team heeft zich op een aantal punten versterkt en is nu klaar om de strijd aan te gaan met de gevestigde orde. De doelstelling is duidelijk: HBV wil na de Eerste Fase, waarbij tegen elke tegenstander één keer wordt gespeeld, bij de bovenste vijf clubs staan. De top 5 geeft namelijk toegang tot de Kampioenspoule in de Tweede Fase.

Lees meer »

Voorzitter Badminton Europe stopt volgend jaar

Gregory Verpoorten, voorzitter van Badminton Europe stelt zich niet herkiesbaar volgend jaar in april 2019. Gregory heeft een drukke baan met veel reizen en heeft nu aangegeven dat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezinsleven in de USA. 

Lees hieronder het bericht op de website van Badminton Europe.

Lees meer »

FZ Forza Irish Para-Badminton International 2018

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 juni vindt in Dublin de FZ Forza Irish Para-Badminton International 2018 plaats. Voor Nederland komen de volgende spelers in actie: 

Mannenenkel: Mark Modderman en Joshua Donker. 

Vrouwenenkel: Megan Hollander 

Mannendubbel:  Mark Modderman / Joshua Donker 

Gemengd dubbel: Megan Hollander / Colin Leslie (Schotland). 

Lees meer »

2018 Yonex Canada Open

Van dinsdag 19 tot en met zondag 24 juni vindt in Calgary de 2018 Yonex Canada Open plaats. Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel

Mark Caljouw

Mark Caljouw die afgelopen zondag nog de finale speelde bij de US Open zal aankomende woensdag voor het eerst in actie komen in Canada. Mark staat als tweede geplaatst en heeft de eerste ronde een bye.

 

Vrouwendubbel

Selena Piek / Cheryl Seinen

Ook het vrouwendubbel staat als tweede geplaatst. Selena en Cheryl starten met een bye en spelen in de tweede ronde tegen een Canadees of een Japans koppel.

Lees meer »

23-24 juni Nederlandse Kampioenschappen Regioteams 2018

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni is het weer zover, de Hanzehal in Zutphen is dan het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen Regioteams (NKR). Het kampioensfeest van de kampioenen.

Uit alle 7 regio's van Nederland, gaan de kampioenen van de 11 verschillende klassen in de regiocompetitie, in de Hanzehal op 22 badmintonbanen proberen om kampioen van Nederland te worden.

In totaal doen er 63 teams mee aan dit kampioenschap.KLIK HIER voor de loting en de speelschema's

 

Bron: BNL

Tweede plaats Mark Caljouw bij Yonex US Open 2018

De als zesde geplaatste Mark Caljouw (WRL-30) heeft bij de Yonex US Open 2018 in het Amerikaanse Fullerton na een mooie week beslag gelegd op de tweede plaats. In de finale was Lee Dong Kuen (WRL-38) uit Zuid-Korea met 21/14, 17/21, 16/21 net te sterk voor de Nederlander.

Lees meer »

Mark Caljouw in de finale van de Yonex US Open

Mark Caljouw speelt een geweldig toernooi in Fullerton, Amerika. Mark versloeg zojuist de sterke Ajay Jayaram uit India met 21-13 en 23-21.

Morgen staat Mark dus in de finale van de Yonex US Open. Zijn tegenstander is nog niet bekend. Het wordt de winnaar van de partij tussen Lee Dong Keun uit Korea en Khosit Phetpradab uit Thailand

Voor de wedstrijden van vandaag KLIK HIER

Geen finales in Madrid voor Nederland

Helaas zijn Gayle Mahulette en het vrouwendubbel Imke v.d. Aar en Debora Jille er niet in geslaagd om de finale van de Iberdrola Spanish International Villa de Madrid te halen.

Voor de uitslagen van vandaag KLIK HIER

» Nieuws archief