Nieuws

Laarbeek Sportief ook bij Badminton Club Lieshout

Zin in sporten? Op zondag 10 september vindt van 10.30 tot 13.00 uur de sport-kennismakingsdag 'Laarbeek Sportief' plaats. Badminton Club Lieshout zal uiteraard deelnemen aan deze sport-kennismakingsdag, want badminton is natuurlijk dé sport waar je eens kennis mee moet maken. Kom daarvoor naar Sporthal De Klumper in Lieshout en overtuig jezelf.

Badminton
Sporten is goed voor je: dat weet iedereen. Niet alleen voor je spieren of je gestel is sporten goed, maar ook voor je geest is het een prima ontspanning. Door even te sporten kun je je even losmaken van de dagelijkse beslommeringen en tijd nemen voor een leuk spelletje, een goede beweging én een goede "work-out". Al deze ingrediënten heeft de sport badminton in zich: dus als je toch een sport zoekt: probeer dan eens badminton !

Iedereen kent badminton. Twee rackets en een shuttle vind je in bijna iedere kofferbak richting de camping. Maar badminton is veel meer dan een leuke bezigheid op vakantie. De sport komt oorspronkelijk uit India (waar het "Poona" werd genoemd, naar de gelijknamige stad waar het ontstaan is), maar de Engelsen namen het over en introduceerden het op een Engels landgoed genaamd "Badminton". Een nieuwe sport én naam waren geboren en uiteindelijk werd de sport over de hele wereld verspreid. Badminton is met name populair in zuid-oost Azië. In landen als China, Maleisië en Indonesië is badminton net zo populair als voetbal in Nederland. In Europa is het vooral populair in Denemarken, Engeland en natuurlijk Nederland. Sinds 1992 is badminton een Olympische sport, waar Nederland in het verleden best wel eens hoge ogen heeft gegooid.

Badminton is de snelste zaalsport ter wereld: de shuttle kan snelheden bereiken boven de 300 km/u. Het is ook één van de meest dynamische sporten ter wereld. Ook op recreatief niveau is het een heerlijke manier van sportieve ontspanning. Sportiviteit en gezelligheid staan centraal op de badmintonbaan, wat het maakt tot één van de leukste sporten die er is.

Badminton Club Lieshout (BCL)
Sportiviteit en gezelligheid staan ook centraal bij Badminton Club Lieshout, en dat voor alle niveaus en alle leeftijden. Binnen de vereniging wordt er onderscheid gemaakt tussen aspiranten (vanaf 7 jaar tot ongeveer 12 jaar), junioren (ca. 12 tot 18 jaar) en senioren (18 jaar of ouder). Iedere speler kan bij de vereniging op zijn/haar niveau badmintonnen, zowel recreatief als in competitieverband. Zo biedt Badminton Club Lieshout op de wekelijks speelavond iedere eerste woensdag van de maand basistrainingen (van 20.00 tot 20.30 uur) en wekelijks gevorderdentrainingen (van 20.30 tot 21.30 uur) voor senioren. Voor de jeugd wordt een apart trainingsprogramma gedraaid dat wekelijks aanvangt om 18.30 uur (voor aspiranten) en 19.15 uur (voor junioren).

Uiteraard kun je bij Badminton Club Lieshout ook competitie spelen. Badminton Club Lieshout is aangesloten bij de Badminton Nederland die een bondscompetitie voor de districten organiseert én een midweek-competitie voor degene die wat minder intensief wil spelen. Badminton Club Lieshout heeft haar speelavond op woensdag en speelt dan in Sporthal De Klumper aan de Papenhoef in Lieshout.

Programma
Woensdag, 6 september, 20.00 uur; Maandelijkse basistraining, Senioren
Zaterdag 9 tot en met zondag 17 september: 'Week van het Badminton'
Zondag, 10 september, 10.30 tot 13.00 uur: Deelname aan Laarbeek Sportief
Woensdag, 13 september, vanaf 18.30 en 19.15 uur; Rabobank Inloopdag (2), Jeugd.
Woensdag, 13 september, vanaf 20.00 uur; Rabobank Inloopdag (2), Senioren

 

Bron: Demooilaarbeekkrant

« Terug

» Nieuws archief