Nieuws

Leonard van Velzen vol elan gestart bij The Flying Shuttle

The Flying Shuttle gaat met een deels gewijzigd eerste team en nieuwe trainer Leonard van Velzen proberen uit te groeien tot een vaste waarde in de badminton-eredivisie.

Van Velzen kent het klappen van de zweep. In het verleden slaagde hij er in badmintonclub DKC in Den Haag van een leuke eerste divisieploeg naar de eredivisie te voeren en landskampioen te worden. In Barendrecht dromen ze van dergelijke succesverhalen. Totnogtoe pendelde de hoofdmacht van TFS vooral tussen het hoogste en een na hoogste niveau; te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Het voorbije seizoen wisten de Barendrechters zich uiteindelijk via de play-off's in veiligheid te brengen.

"We gaan proberen om met een team waarin jong en talentvol gecombineerd wordt met sterk en ervaren naar de bovenkant van het rechterrijtje te komen", geeft Van Velzen zijn plan aan. "Het zal niet gemakkelijk zijn, maar het kan. En van daar uit willen we proberen door te groeien naar een nog wat hoger niveau." The Flying Shuttle stond al enige jaren op het 'verlanglijstje' van Leonard van Velzen. "Om de eenvoudige reden dat ik dit altijd een mooie club heb gevonden", legt hij uit. "TFS probeert niet alleen topbadminton te spelen, maar is ook nog een echte vereniging met veel zelfopgeleide spelers en veel activiteiten rondom het badminton. Ik voel me daar in thuis. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hier hoofdtrainer te worden, was het voor mij een kwestie van nu of nooit. Langer wachten zou niet slim zijn geweest. Je weet nooit of de kans zich nog een keer voordoet. Ik ben hier met plezier aan de slag gegaan en wordt voortdurend bevestigd in mijn goede gevoel."

Anders dan veel andere toptrainers houdt Van Velzen zich in Barendrecht niet alleen bezig met de hoogste teams, hij voorziet ook de overige seniorenploegen van training. "Intensief en leuk tegelijk. Ik leer bovendien zo de club goed kennen en kan talent hogerop helpen." Zijn badmintonbezigheden slokken zo'n eenderde van zijn week op. "Ik doe dit naast een bestaan als zzp-er op het vlak van woninginrichting", vertelt hij. "Doordat ik eigen baas ben kan ik zaken goed plannen en is er sprake van een mooie combinatie Bevalt prima zo."

 

Bron: hetzuidenridderkerk

« Terug

» Nieuws archief